08.01.2014Som I nok ved var Michael og jeg inde at se Paranormal Activity 5: The Marked ones, og siden at jeg har et ret mærkeligt forhold til de fem film, tænkte jeg at lave mig en lille anmeldelse.

Film: Paranormal Activity 5: The Marked Ones. Spilletid: 1t 24m Skuespillere:  Andrew Jacobs, Jorge Diaz, Gabrielle Walsh mm. Instruktør: Christopher Landon (tjek ham ud piger - seriøst, I bliver ikke skuffede!)

Review:
I den femte film, baseret på filmen Paranormal Activity af Oren Peli, følger man den unge mand Jesse og hans to venner Hector og Marisol. Denne gang forgår de uhyggelige hændelser i Oxnard, Carolina i noget som ligner et ghetto kvarter med indbrud, slåskampe og en masse spansk talende mennesker. De er alle blevet studenter og til Jesses fest får han 300 dollars af venner og familie, samme tid har hans onkel har et kamera som Jesse er meget fascineret af og det er det han vælger at bruge sine penge på. De tester kameraet ved at lave en masse drengestreger, blandt andet ved at udspionere på hans sure underbo Anna. Dagen efter er Anna død og mystiske ting sker i lejligheden nedenunder. Blandt andet finder de nogle VHS bånd af Kristy og Katie som børn, som familien Rey mistede efter "indbrudet" i 2'eren. Hmm, mystisk, mystisk.


Min mening:
Som jeg skrev længere oppe, har jeg et meget specielt forhold til Paranormal Activity serien. Forstået på den måde at jeg synes det er absolut lorte gyserfilm. Min gyserfilm skal være uhyggelig og ikke bare komme med chok scener gennem hele filmen. For come on, det er DERFOR Paranormal filmene er uhyggelige, det er fordi de sørger for at give en et chok hvert 10. minut. Men hvis man ser bort fra at dette skulle være gysere, synes de er FANTASTISKE film! Jeg elsker den røde tråd alle 5 har gennem hinanden og jeg synes det er de mest velskrevende film i mange år. The fact at man kan se 2'eren uden at se 4'eren er super cool, men på den anden side, hvis man ser dem alle sammen i den rækkefølge de er udgivet i får man sådan en aha oplevelse!
Filmen som gyserfilm får 2 ud af 10 stjerner, filmen som almindelig fortsættelse til de andre får 5 ud af 10 stjerner.Det er en mærkelig måde at se det på, det ved jeg godt, men det er en absolut yndlings serie af film hvis man spørger mig - dog hvis nogen spørger efter yndlings gyserfilm, ville jeg svare "noget med zombier".. Ja, lidt forskruet tankegang.


Er den værd at bruge 90,- på i en biograf? Både ja og nej. Nej, for så god er den ikke. Den er sikkert super uhyggelig for mange mennesker, men for mig (og Michael) er den super forudsigelig på nogle punkter, og ikke noget man behøves at se NU OG HER. Men alligevel så ja; filmen er rigtig velskrevet og skuespillerne spiller rigtig godt. Hvis man er en Paranormal Activity entusiast som mig, er man nødt til at bruge dyre domme på filmen (blandt andet fordi Paranormal filmene er så svære at finde ulovligt på nettet, da der er lavet mange amatør udgaver under samme navn og forside)

Tidslinje over Paranormal Activity filmene:
*** THIS IS A SPOILERS SECTION***
*** JEG AFSLØRER DE ANDRE FILMS SLUTNINGER, SÅ HAR DU IKKE SET DEM, SÅ SKAL DU IKKE LÆSE DET***

Paranormal Activity: Forgår den 18. september 2006.
Filmen handler om Katie og hendes kæreste Micha. Åbnings scenen i filmen er Katie der kommer hjem fra (det ved man ikke) hendes søster og ser Micha stå med et meget fancy kamera. Han købte det, fordi de var begyndt at opleve uhyggelige ting, som de(han) gerne ville have svar på. I løbet af filmen oplever man svingende lysekroner, demon fodspor og et manglende billede de finder på loftet. Billedet er af Kristy som barn og er brændt i kanterne. Filmen slutter med (den slutning man ser på DVD - der er 3 slutninger) at Katie vågner d. 8. oktober 2006 og går ned i køkkenet hvor hun skriger efter hjælp. Micha løber nedenunder mens kameraet filmer soveværelset og en mørk gang. Man hører tunge fodspor gå hurtigt op ad trappen, og det næste man ser er at Micha's krop bliver kastet hen mod kameraet og at Katie står med blod på trøjen. Hun læner sig ned over sin døde mand, smiler til kameraet og slukker det med chok til tilskuerne.
Sjove fejl: Vidste du godt, at Katies hår ændre længde mange gange igennem filmen? Det er specielt tydeligt da Katie fortæller Micha at han ikke må bruge Ouija brættet mere (der er hendes hår langt) i den næste scene sidder hun på sofaen og da er hendes hår en del kortere.?
Vidste du godt, at de tænder for alle tyverialarmerne hver eneste nat, men alligevel kan Katie gå udenfor og sidde i svinggyngen, uden at de går af? 
Min mening: Klart den bedste af dem, hvis man skal se en gyser, gyserfim. (der får den 6 ud af 10 stjerner) Som almindelig spillefilm: 8 ud af 10 stjerner.

Paranormal Activity 2: Forgår den 7. august 2006.
I den anden film følger man hovedsagligt familien Rey, som består af Kristy, Daniel, Ali og Hunter Rey. Hunter er en sød lille baby som skal hjem til sit hus for første gang. En dag kommer familien hjem til at alt er fuldkommen til rodet og tænker straks at der har været indbrud. Dog har de ikke taget andet end video film og et smykke.Daniel beslutter sig for at få installeret en masse kamera i huset, så de kan holde øje med fremtidige tyve, men i stedet for røvere, fanger de den demon der tydeligvis er på spil i huset. Kristy bliver besat og pludselig meget beskyttende omkring Hunter, så Daniel og Ali vil få demonen ud med et kors og overføre det til Katie uden at nogen opdager det. Det får de gjort, og det er der Micha beslutter sig for at købe et kamera og man ser åbningsscenen fra Paranormal Activity 1, hvor Katie kommer hjem fra sin søster. Man ser i hurtige små klip at Katie dræber Micha og derefter dræber hun måde Daniel og hende søster Kristie. Ali er på lejeskole så der sker hende ikke noget. Det hele slutter med at Katie går ud af hoveddøren med Hunter i sine arme.
Sjove fejl: 2'eren består af en MASSE fejl, og har man set den en gang burde man have opdaget mindst én. Den jeg opdagede sidste gang, er der tydeligvis ikke nogen på nettet som har fundet endnu, for jeg har virkelig Googlet det. Vidste du godt, at hver eneste gang man ser via det kamera der filmer på hoveddøren, kan man se at 2 af de indrammede billeder ved trappen har byttet plads. Jeg har lavet et fint billede for at illustrere - det er vildt irriterende at se filmen, når man først bider mærke i fejlene!

Vidste du godt, at der utallige gange i filmen, er ting i køkkenet der pludselig forsvinder og dukker op igen. Blandt andet skærebræt, kaffekopper, grøntsager, breve mm.
Vidste du godt, at I åbningsscenen når man ser bilen kører ind i indkørslen, sidder Katie på bagsædet ved passagersædet og hunters babystol står på bagsædet ved føresædet. Men når de åbner døren for at tage babyen ud, har de to byttet plads?
Min mening: Fed, fed film. Super god, med en masse sjove replikker og utrolig godt skuespil. Som gyserfilm: 4 ud af 10 stjerner, som almindelig spillefilm 8 ud af 10 stjerner.

Paranormal Activity 3: Forgår den 10. september 1988.
I denne film følger man Katie og Kristy som børn og får hele deres historie, og om hvem den der demon egentlig er. Grunden til at de sætter kamera op, er at Dennis og Julie ryger hash i soveværelset og derefter vil filme et sextape, men et jordskælv gør at kameraet falder på gulvet og de spotter en skikkelse. Fra dag 1 starter det ud med at man oplever lidt, og man ser Kristy snakke med sin usynlige ven Toby. Moderen Julie tror ikke på det spøgelses pjat, eller VIL ikke tro på det, men hendes kæreste Dennis er opsat på at få sat flere kamera op. Han laver et kamera som kører fra side til side og skaber en panorama effekt, og det kamera er virkelig med til at få filmen op på et højere gyser niveau end de andre. Man oplever Tobys evne som demon i at lukke skabe, kaste rundt med senge og give et alvorligt kradsmærke. Filmen slutter som sædvagenligt med en død mor og papfar og de 2 piger bliver taget til sig af mormors kult af hekse.
Sjove fejl: De fleste af fejlene i filmene omhandler årstal.
Vidste du godt, at den Barbie dukke man ser i bunden af skærmen, ved det roterende kamera, er en år 2000 model og eksisterede ikke i år 1988 hvor filmen skulle forgå?
Vidste du godt, at da Dennis giver Katie og Kristy en pose M&M's ude i teltet, spiser en af pigerne en blå M&M's - men de fandtes ikke før i 1995?
Vidste du godt, at Dennis redigere et videobånd fra år 1989 selvom de selv er i år 1988 på daværende tidspunkt?
Vidste du godt, at da Julie taler om det velkendte stykke toast med Jomfru Maria på, har det ikke engang fundet sted. Toastet blev opdaget i slutningen af 90'erne.

Min mening: Yndlings Paranormal film without a doubt. Jessica Tyler Brown som spiller Kristy laver så utrolig godt skuespil på trods af sin unge alder. Jeg er fuldstændig forbløffet! 5 ud af 10 stjerner som gyserfilm, 10 ud af 10 stjerner som almindelig spillefilm.

Paranormal Activity 4: Forgår den 6. november 2011.
Filmen følger Alex og hendes familie, som lige har fået nye naboer - Katie og Hunter. Det hele forgår 5 år efter Katie tog Hunter fra Kristy i 2'eren og giver en god effekt da Hunter nu kan gå og tale selv. For at være ærlig, har jeg ikke set denne film mere end 1 gang og det var i biografen da den kom ud, så præcise detaljer vil jeg ikke gøre mig klog på. Jeg skal se den igen i aften, så der vil jeg omkrive dette resume og uddybe bedre.
Sjove fejl: Vidste du godt, når Alex går ud i haven med Ben, efter en aften med hendes venner, er hendes hår krøllet, men da hun komme igen igen er det helt glat,
Vidste du godt, at da Alex viser Ben optagelserne fra nat nummer 1, kan man se på kalenderen at den viser en "et tals dato" (som højst sandsynligt er den 6. da det var der det skulle finde sted) men når de filmer det igen, viser datoen d. 17.  
Min mening: Jeg vil ikke udtale mig før jeg har set filmen igen, men så vidt jeg husker, skulle den være SÅ fed, da heksene virkelig kommer i fokus for første gang. Huset hvor alle heksene er i, er nemlig huset hvor Julie (fra 3'eren)'s mor bor. Det er en utrolig spændende oplevelse at de tager så mange genkendelige locations med.

Paranormal Activity 5: The Marked ones.
Jeg vil ikke afsløre slutningen på filmen, da den kun har været i biograferne i en lille uges tid, men I kan læse mit resume ovenover. 
Sjove fejl: Man kan DESVÆRRE ikke finde nogen endnu, da de ikke er blevet offentliggjort - pis! Det er ellers min yndlingsdel af film generelt!
Min mening: Njaa.. Den er ok. Det er den dårligste af dem imo, men den hentyder klat til at der kommer en 6'er, så det håber og beder jeg til der gør! Filmen som gyserfilm får 2 ud af 10 stjerner, filmen som almindelig fortsættelse til de andre får 5 ud af 10 stjerner. Grunden til at den får 5 i stedet for 4 stjerner, er det plot twist der er i slutningen. De fedeste 2 minutter af hele filmen! Fuldkommen mindfuck!

Hvad synes I om min anmeldelse? Den tog en evighed og skrive og jeg tager fuld ansvar for eventuelle fejl og mangler. Jeg ved godt den er lang, men jeg synes det er vigtigt at give et helt billede af serien, til folk som ikke har set den. Hvis I har spørgsmål, kommentarer og eventuelt konstruktiv kritik, tager jeg imod det med kyshånd i kommentarfeltet.


/Mia

1 kommentar:

Nikoline schalck lunøe sagde ...

Får helt lyst til at se alle filmene! Har ikke set 5'eren endnu, men tror jeg ser den når den udkommer på DVD! :)